Administratiekantoor van Puijenbroek Management
Welkom bij
Administratiekantoor van Puijenbroek Management

“Boekhouding is het systematisch vastleggen van financiële feiten van een persoon, een bedrijf of een instelling met als doelen: het verschaffen van inzicht in de financiën en het afleggen van verantwoording over het gevoerde financiële beleid”

Ook ZZP’ers, freelancers moeten, net als iedere ondernemer, zorgen voor een sluitende administratie. Voor de Belastingdienst is dit zelfs verplicht, maar voor uw eigen inzicht is dit minstens zo belangrijk. Administratie draait om geld, uw geld.

 

U levert, afhankelijk van de hoeveelheid bonnen en rekeningen, per kwartaal of jaarlijks uw gegevens aan in “een kartonnen doos” of liefst digitaal. Hiervoor krijgt u de volledige verwerking van uw administratie in een officieel boekhoudprogramma Snelstart, opmaken van de jaarrekening, aangifte BTW en inkomstenbelasting. Alvorens dat de aangifte inkomstenbelasting en bijdrage Zorgverzekeringswet wordt ingezonden zal dit en de jaarrekening vooraf met u worden doorgesproken.

 

Ook is het mogelijk dat u uw boekhouding zelf doet onder controle van Administratiekantoor van Puijenbroek Management. Via een online link, vanuit het boekhoudprogramma Snelstart, krijgt u het volledig beheer over uw eigen boekhouding. Periodiek en volgens afspraak wordt de boekhouding dan online gecontroleerd door administratiekantoor van Puijenbroek Management. U voert u eigen verkoop- en inkoopfacturen in het boekhoudprogramma en u heeft altijd direct inzicht in de stand van zaken.

 

Wat kan administratiekantoor van Puijenbroek Management voor u betekenen:

 

Ik ben gespecialiseerd in het verwerken van administraties en alles wat daarbij komt kijken. Ongeacht in welke bedrijfstak u werkzaam bent.

Ik werk met zeer goede, moderne en professionele financiële programma's, Snelstart en Loon indien nodig werk ik samen met een fiscalist en accountantskantoor. Dat is prettig voor ons om mee te werken en voor u om te weten.

 

Met administratiekantoor van Puijenbroek management heeft u een keuze uit verschillende manieren van (samen)werken.Omdat ons boekhoudprogramma Snelstart geheel online werkt kunnen er diverse samenwerkingsverbanden worden gelegd.

 

1. Geheel ontzorg methode

VPM doet voor u de gehele administratie en boekhouding, (incl. facturering, betalingen, archivering en aangiftes)Via email levert u alle bestanden (facturen en bonnetjes) digitaal af of u levert de papieren administratie aan.

 

2. Gedeeltelijke ontzorg methode

VPM verzorgt de boekhouding en aangiftes en u de facturering en betalingen.Via de Snelstart InStap module.Facturen maken in Snelstart en bonnetjes inlezen d.m.v. smartphone of tablet via de Snelstart app.Het maken van facturen is in SnelStart inStap makkelijk en snel klaar. Binnen 5 minuten heeft u een rekening de deur uit! Snel verstuurd betekent meestal ook sneller betaald. U hoeft minder lang op uw geld te wachten. De facturen zijn al zo ingericht dat alle wettelijk verplichte informatie erop staat.

InStap biedt nog veel meer handige oplossingen! Geen zorgen meer over losse bonnetjes en inkoopfacturen. Maak er meteen een foto van met uw smartphone, scan ze in of haal ze uit uw e-mails en bewaar ze op de juiste plek in uw administratie. Al uw artikelen en/of diensten, klanten en leveranciers vult u snel en eenvoudig in via het menu. Zodra u een bedrijfsnaam invult, haalt het systeem de betreffende gegevens op uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Dat werkt niet alleen snel, maar voorkomt ook fouten.

Vanaf elke locatie heeft u een actueel inzicht in uw online administratie. Veilig opgeslagen in de cloud en 24/7 beschikbaar. Handig onderweg werken met SnelStart? Download de app!

Stap nu in en profiteer van alle voordelen

 

3. beperkte ontzorg methode

VPM controleert de boekhouding en aangiftes u doet de gehele boekhouding en administratie helemaal zelf via de Snelstart InKaart module Probleemloos de administratie bijhouden, bankafschriften inlezen, online factureren en btw-aangifte doen. U doet het voortaanmakkelijk zelf. Samen met SnelStart! Met inKaart heeft u snel uw boekhouding op orde en zijn veel handelingen  geautomatiseerd. Zo houdt u meer controle én inzicht in uw financiële administratie.  InKaart biedt flink wat handige oplossingen die u veel werk uit handen nemen en het ook uw boekhouder een stuk gemakkelijker maken. Dat bespaart u tijd en geld.

Met de automatische bankkoppeling worden mutaties rechtstreeks opgehaald bij uw bank (Rabo, ABN AMRO, Knab) en in de administratie verwerkt. Bij de overige banken kunt u afschriften eenvoudig handmatig inlezen. U kunt betaal- en incasso-opdrachten klaar zetten, uw klanten online laten betalen en gepersonaliseerde facturen online    aanmaken en versturen. InKaart berekent uw btw-aangifte voor de Belastingdienst.

InKaart biedt u ook de mogelijkheid om uw boekhouder online mee te laten kijken in uw administratie. Zo kunt u snel schakelen en de juiste beslissingen nemen.

Handig onderweg werken met SnelStart? Download de app!

 

Stap nu in en profiteer van alle voordelen!

 

Aan het einde van een drukke dag de boekhouding doen is ineens weer leuk, met SnelStart! kiest u voor een administratie tegen een betaalbaar tarief? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden of maak een afspraak en maken we een plan op maat.